Joburile din industria de gaming, tot mai căutate de tinerii din România

935

Dezvoltarea accentuată a industriei de gaming, în ultimii cinci ani, susținută de prezența locală a peste 100 de companii producătoare de jocuri, a condus la apariția și la crearea tot mai multor joburi în domeniul jocurilor video, susține Bandai Namco Entertainment România, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri prezenți pe piața autohtonă.

În prezent, în România activează peste 100 de studiouri dezvoltatoare de jocuri video, care numără aprox. 6.000 de profesioniști, prezenți în București și în marile orașe ale țării. De altfel, industria de gaming a raportat, în 2018, o cifră de afaceri de peste 188 milioane de dolari, în creștere cu 19,2% față de anul precedent, iar previziunile pentru 2019 sunt și mai optimiste, potrivit celui mai recent raport publicat în noiembrie 2019 de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Atractivitatea acestei industrii de divertisment, care s-a dezvoltat inclusiv în vremuri de recesiune, a dus la dublarea producătorilor de jocuri în ultimii ani, iar tot mai multe studiouri s-au focusat masiv pe dezvoltarea de produse. Au apărut și primele inițiative educative în domeniu, instituțiile publice și investitorii locali conștientizând potențialul economic al acestei industrii. Astfel, joburile din domeniul jocurilor video au cunoscut o diversitate accentuată, creându-se roluri și responsabilități noi.

Și beneficiile atractive acordate angajaților din industria jocurilor video, în linie cu cele oferite în domeniul IT&C, au stat la baza dezvoltării locurilor de muncă. Nivelul ridicat de salarizare, programul flexibil, birourile moderne, spațiile de relaxare, tehnologiile și echipamentele tehnologice de ultimă generație, bonusurile de performanță, zilele libere suplimentare, abonamentele medicale și abonamentele la sălile de sport, accesul la traininguri, conferințe și evenimente se numără printre cele mai căutate și apreciate beneficii oferite de cei mai mulți jucători din industria de gaming din România, printre care și Bandai Namco.

Tinerii sunt foarte pasionați de jocurile video, iar această pasiune poate fi îndrumată către dezvoltarea unor abilități tehnice, creative și chiar a unei cariere în acest domeniu. România are, însă, nevoie de instituții de învățământ specializate și de materiale didactice care să sprijine tinerii în programarea, desenarea și lansarea unor lumi virtuale, în construirea unor jocuri cu povești. În acest fel, tinerii pot învăța să devină programatori, designeri, artiști, testeri sau chiar antreprenori în domeniul jocurilor video.