Învie Tradiția anunță târgul de începerea școlii cu peste 500 de obiecte de artă populară autentice

887

Învie Tradiția, proiectul social care de mai bine de trei ani susține meșteșugul românesc vă așteaptă în showroom-ul din strada Mihai Eminescu la un târg dedicat începerii școlii. Ideea târgului a plecat din dorința de a oferi alternativa alegerii unui cadou special pentru părinții în căutarea unui cadou autentic.

Totodată, inițiativa este și rezultatul sugestiilor cumpărătorilor online, care au fost surprinși de frumusețea produselor realizate de creatorii de artă populară și care au sugerat promovarea intensă a acestora și realizarea unui astfel de eveniment, pentru ca tot mai mulți oameni să le poată explora.

Ce veți găsi la târg?
Veți putea alege dintr-o selecție de peste 500 de obiecte de artă populară, din Bucovina, Moldova, Oltenia – Vâlcea, Argeș, Ardeal – Corund, Baia Mare și Muntenia. Obiectele sunt realizate în serii mici și unicat, pe care le găsiți de obicei la atelierele meșterilor populari. Produsele sunt de o rară frumusețe, care pot fi oferite drept cadou decorativ, fiind obiecte de patrimoniu, dar și ca obiecte utilitare. Vă așteaptă și o surpriză din partea organizatorilor.

Printre produse, enumerăm:
Selecție de ceramică din toate regiunile țării, obiecte de țesătură, păpuși tradiționale, elemente de port popular, obiecte sculptate în lemn, obiecte de cult, bunătăți tradiționale, obiecte de artă populară reinterpretate de artiști locali, și multe altele care pot fi vizionate și in cadrul catalogului online, pe site-ul www.invietraditia.ro.

Unde și cum se desfășoară?
Târgul are loc in perioada 7-12 septembrie, in Showroom-ul Învie Tradiția, str. Mihai Eminescu, nr. 142, sector 2, București, între orele 12:00 – 20:00.

Pentru cei care doresc să achiziționeze cadouri pentru sărbătoarea de Sfânta Maria, showroom-ul este deschis zilnic, între orele 09:30 – 17:00.

Trebuie să menționăm faptul că România are încă centre mari de creație de artă populară și meșteșugărești, printre cele mai mari din Europa, ale căror obiecte le veți găsi și la acest târg. Totuși, linia meșteșugului popular este in declin și că ține de fiecare dintre noi să o păstrăm, susținând meșteri populari care realizează aceste opere de artă.

Așadar, vă invităm cu drag să susțineți misiunea Învie Tradiția de sprijinire și conservare a meșteșugului românesc.

Accesul la târg se va face respectând regulile specifice acestei perioade.