Intrarom finalizează cu succes un contract de contorizare inteligentă pentru Distribuție Energie Oltenia

910

Intrarom, subsidiara din Romania a Intracom Telecom Group, a finalizat in data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distributie Energie Oltenia, din cadrul CEZ Romania, operator de energie electrica ce acopera sapte judete din regiunea Oltenia.

Contractul a constat in furnizarea si instalarea unui subsistem de masurare si transmitere a informatiei de la contoare inteligente mono si trifazate (SMT), concentratoare date, precum si instalarea si punerea in functiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integranta din strategia CEZ Group de a investi in modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implica înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

Mai exact, prin intermediul acest proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre si concentratoare de date si servicii de instalare, configurare și integrare a acestora in sistemul informatic (MMDC) existent, testare si punere in functiune, implicand totodata toate lucrarile aferente de santier, precum si servicii de instruire a personalului, servicii de garantie si asistenta tehnica. În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu success cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova si ADREM Invest.

Ca rezultat, noul sistem de masurare inteligenta a energiei va furniza mai multe informatii decat un contor conventional, asigurand o comunicatie bidirectionala intre contorul electronic inteligent si subsistemul de gestionare a datelor masurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea si deconectarea la distanta a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul intitulat ”Sistem de masurare si transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementeaza la DEO. Primul a fost desfășurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corectă in strategia de contorizare inteligentă. Rezultatele proiectului reprezintă o dovadă excelentă a faptului că deciziile au fost corecte și bine gândite.

Georgios Roussos, Director General Intrarom:Suntem încântați de increderea acordata de catre CEZ Romania de a alege, dezvolta și implementa o soluție pilot de contorizare inteligentă furnizata de Intrarom, in linie cu strategia sa de dezvoltare adoptand tehnologiile cele mai avansate pentru retelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrand capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei si utilitatilor, o ramura de importanta critica a  economiei romanesti, aflata in plina modernizare si expansiune, ajutandu-i astfel sa se diferentieze pe noua piata liberalizata a energiei.”