Intracom Telecom contribuie la dezvoltarea orașelor verzi și sustenabile cu soluția sa inteligenta actualizata de management al deseurilor (Smart Waste Solution)

223

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a anunțat lansarea soluției sale inteligente de gestionare a deșeurilor, care susține obiectivele orașelor și ale municipalităților de conservare a resurselor și protejarea mediului.

Soluția, pe lângă caracteristicile sale existente, cum ar fi măsurarea nivelului de umplere, notificări automate către autorități atunci când limitele presetate de umplere a coșului de deșeuri sunt depășite și determinarea „zonelor de interes special”, fiecare cu prioritate diferită, oferă acum optimizarea gunoiului rutarea colectării, controlul accesului la coșuri și monitorizarea eliminării deșeurilor per rezident, precum și controlul calității deșeurilor. Soluția este orchestrată și gestionată de platforma Unified IoT Orchestration Platform uiTOP™, care oferă un mediu îmbunătățit și unificat pentru gestionarea și controlul avansat al device-urilor inteligente și al mai multor operațiuni „smart city”.

Orașele și municipalitățile pot profita de soluția inteligentă a deșeurilor Intracom Telecom pentru a reduce și mai mult cheltuielile operaționale legate de gestionarea deșeurilor, promovând în același timp conceptul de reciclare printr-un sistem de recompensă pentru cetățeni. Mai precis, cetățenii au opțiunea de a deschide containerele de reciclare cu propriul card RFID personal. Odată ce cetățenii elimină deșeurile în containerele de reciclare, acestea sunt identificate prin dispozitive IoT inteligente și robuste în interiorul acestor containere cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a acorda cetățenilor punctele lor de recompensă, pe baza cantității de deșeuri reciclabile de care ei dispun.

Nikolaos Velentzas, General Manager la Intracom Telecom’s Services Business Division, a comentat: „Orașele din întreaga lume lucrează intens la schimbarea culturii lor existente in ceea ce priveste protectia mediului și a reciclarii și suntem aici pentru a da o mână de ajutor. Soluția noastră inteligentă de managementul deșeurilor atinge obiectivele de reciclare stabilite de UE, conservă resursele naturale, promovează reciclarea ajutand la conștientizarea protectiei mediului și sustine municipalitățile in optimizarea operațiunilor și cresterea sustenabilitatii.