Integrarea digitală a platformelor factureaza.ro și instantfactoring.com facilitează accesul rapid al companiilor românești la finanțare

608

Start-up-rile românești Cubus Arts și Instant Factoring au realizat integrarea platformelor pe care le operează pe piața din România – factureaza.ro, respectiv Instantfactoring.com.

Parteneriatul cu platforma factureaza.ro face partea din misiunea Instant Factoring  de sprijinire a IMM-urilor românești în procesul de adaptare la mediul digital, pentru a accesa produse de finanțare exclusiv online.

Experiența ultimelor luni ne-a arătat că digitalizarea tuturor fluxurilor dintr-o companie, precum și în relația cu terții este imperativă în actuala economie de piață. Prin urmare, vizăm să fim parte activă din acest proces, iar companiile românești cu activitate comercială locală și internațională, să aibă acces la soluția noastră flexibilă, rapidă și complet automatizată. Toate acestea sunt disponibile acum la un click distanță ”, declară Cristian Ionescu, co-fondator Instant Factoring. 

Platforma factureaza.ro ajută companiile să emită facturi clienților persoane juridice și le oferă acestora soluții integrate pentru întregul flux de lucru, de la emiterea facturii și până la încasarea ei.Serviciile adiționale integrate prin care start-up-ul brașovean își sprijină clienții în procesul comercial sunt platforme de e-commerce, procesatori de plăți, furnizori pentru colectarea debitelor restante și a celor de finanțate a facturilor în termen, cum este parteneriatul cu Instant Factoring. Fiecare funcționalitate suplimentară are scopul de a digitaliza procesele de lucru, salvând timp și resurse umane, consumate de regulă în activități manuale și birocratice. Utilizatorii interacționează cu interfețe prietenoase, intuitive și ușor accesibile.

”Ne preocupă continuu dezvoltările în platforma noastră și dorim să integrăm cele mai bune servicii adiționale de pe piață, în vederea consolidării ei într-o unealtă utilă, prietenoasă și accesibilă clienților noștri. Dorim să aducem valoare adăugată în procesul comercial al clienților noștri, pentru a-și controla cât mai bine nivelul de lichidități din firmă și să profite de oportunități de piață”, declară Andreas Philippi, fondator factureza.ro.

Integrarea cu Instantfactoring.com vine în sprijinul clienților factureaza.ro, facilitându-le finanțarea facturilor în maximum 24 de ore. Întreaga procedură de accesare se realizează direct din aplicația platformei de facturare, printr-un proces extrem de simplu – literalmente prin 2 click-uri. Clientul se loghează în contul său, selectează facturile aflate încă în termenul de plată, solicită finanțarea prin completarea câtorva date de identificare ale companiei, și primește înapoi valoarea finanțată, iar banii îi sunt transferați în cont în maximum 24 de ore.

Instant Factoring finanțează până la 100% din valoarea facturilor, pentru companii cu activitate comercială în România, indiferent de domeniul de activitate și de experiența companiei pe piață. În evaluarea acordării finanțării accentul este pus pe situația financiară și istoricul de plăți al companiei debitoare. Prin solicitarea finanțării facturilor de către Instant Factoring, compania primește implicit și o analiză a solvabilității partenerilor săi de afaceri. Astfel, antreprenorii pot lua decizii corecte și informate asupra riscurilor comerciale la care se supun.

Soluția de finanțare a Instant Factoring vine în sprijinul companiilor care au nevoie de acces rapid la numerar pentru a-și achita plăți urgente către Stat, salariați și furnizori, dar și pentru a profita de oportunități de dezvoltare, cum ar fi achiziția de echipamente sau materie primă pentru comenzi mai mari neprevăzute.

Produsul nostru de finanțare se pliază pe nevoile companiilor care au termene lungi de plată și un portofoliu de clienți poate mai puțin variat, astfel încât stau cu banii blocați pentru 30-60 sau chiar 90 de zile. Sunt însă și companii care au nevoie urgentă de lichidități și poate mai au doar câteva zile până la scadență, dar nu au cum să amâne o plată urgentă. De aceea comisionul nostru de finanțare se aplică pentru fiecare zi rămasă până la scadența facturii și nu neapărat lunar”, declară Cristian Ionescu, co-fondator Instant Factoring.