Huawei oferă spitalului din Wuhan o platformă de diagnostic la distanță pentru pacienții cu coronavirus

908

Platforma oferă posibilitatea experților din toată China să lucreze împreună cu personalul medical din Wuhan, aflat în contact cu pacienții infectați de coronavirus, pentru a-i putea trata.

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei va pune la dispoziția spitalului Huoshenshan o platformă pentru diagnostic la distanță cu scopul de a lupta împotriva focarului de coronavirus.

Platforma va permite experților medicali din China să lucreze împreună cu personalul medical aflat în contact cu pacienții infectați pentru a consulta pacienții prin mediul online, de la distanță, îmbunătățind astfel eficiența și eficacitatea diagnosticului și a tratamentului. Această platformă va diminua, de asemenea, presiunea asupra sistemului de sănătate al orașului Wuhan, unde la momentul de față spitalele sunt supraaglomerate și se înregistrează un deficit de echipamente de protecție și echipamente medicale, a afirmat Huawei.

Spitalul Huoshenshan din Wuhan, un centru medical improvizat, construit pentru internarea și tratarea pacienților infectați cu acest nou virus, a fost construit în zece zile și a fost predat oficial forțelor militare duminică dimineața. Peste 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate au început de luni să trateze pacienții în noul centru medical.

Un alt spital improvizat din Wuhan, numit Leishenshan Hospital, este încă în construcție și se așteaptă ca acesta să fie pus în funcțiune până la data de 5 februarie. Cele două centre medicale sunt construite după modelul Spitalului Xiaotangshan din Beijing, construit la rândul lui în anul 2003 în timpul crizei SARS.

Huawei a semnat în acest sens un parteneriat cu China Telecom, compania de telecomunicații deținută de stat, și a finalizat instalarea infrastructurii de internet și depanare a echipamentelor pentru platforma de diagnostic la distanță pe 31 ianuarie. Gigantul tehnologic a donat, de asemenea, un set de echipamente video de înaltă definiție și o platformă software care vor permite desfășurarea „comunicațiilor fără întreruperi, chiar și în condiții de conexiune slabă la internet”, a declarat compania.

Înainte de implementarea sistemului de diagnostic la distanță, Huawei a venit în sprijinul a doi operatori locali de telecomunicații pentru a înființa o stație de bază 5G în Spitalul Huoshenshan pe data de 25 ianuarie, conform anunțului companiei privind Weibo .

Rețeaua 5G va facilita o conexiune la internet fiabilă și rapidă, asigurând un mijloc de comunicare fără probleme în ceea ce privește colectarea datelor, tratarea pacienților de la distanță și alte servicii, conform anunțului.

Această răspândire foarte rapidă a epidemiei din China provocată de noul virus a dus deja la moartea a aproximativ 600 de persoane, iar numărul persoanelor infectate până la ora 12, ora locală, în ziua de vineri, este de peste 31.000 de persoane, potrivit oficialilor chinezi. Peste 21.000 de pacienți se află în prezent sub observație. Au fost semnalate cazuri și în alte 23 de țări, inclusiv Thailanda, Singapore, Japonia și SUA.