GTS Telecom anunță investiții de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea centrelor de date și diversificarea portofoliului

276

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România,  va investi peste 3 milioane de euro în 2021 pentru consolidarea centrelor sale de date și Cloud și pentru diversificarea portofoliului de tehnologii de ultimă generație.

Investițiile anunțate de GTS Telecom, membră a grupului Deutsche Telekom AG, sunt direcționate pentru consolidarea infrastructurii, extinderea celor două centre de date și platforme Cloud, precum și pentru integrarea unor noi tehnologii din zona de Cloud, securitate sau soluții de software.

Investiția totală de 3 milioane de euro este alocată pentru consolidarea, optimizarea și extinderea celor două centre de date proprii, localizate în București și Cluj-Napoca, a rețelei de transport și a platformelor de Cloud, pentru a asigura menținerea nivelului ridicat de calitate al serviciului și a susține diversificarea portofoliului cu noi tehnologii axate pe securitate și date.

În fiecare an, alocăm investiții importante în dezvoltarea rețelei GTS Telecom, pentru a menține standardele de performanță ridicate pe care clienții noștri le așteaptă. Avem infrastructura, expertiza tehnică si disponibilitatea de a deveni pentru partenerii noștri un one-stop-shop pentru servicii integrate de IT&C” a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

În 2020, GTS Telecom a încheiat anul cu o evoluție financiară pozitivă marcând o creștere de peste 170% a cererii de soluții de securitate, respectiv de 30% a serviciilor susținute de centrele de date și platformele Cloud față de anul precedent.

Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, GTS Telecom este un partener de încredere pentru numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de access internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind de altfel primul furnizor comercial de servicii de profil, iar, în prezent, dispune de o gamă variată de soluții de telecomunicații, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație, de tip Cloud, colocare, Disaster-Recovery și backup, soluții de securitate, precum și altele.