Epson va investi în robotica spațială

486

GITAI este un start-up japonez care dezvoltă roboți ce vor fi folosiți pe suprafețele stațiilor spațiale, pe Lună și Marte, precum și servicii de tip Raas (Robots as a Service).

Pe măsură ce explorarea spațială se dezvoltă, crește și nevoia forței de muncă în spațiu, necesară pentru explorarea Lunii, a planetei Marte precum și pentru a susține procesele de comercializare a Stației Spațiale Internaționale și construcția altor stații spațiale.

Desfășurarea activităților spațiale este încă periculoasă, iar costurile pentru instruirea și transportul oamenilor în spațiu sunt mari. Din acest motiv, GITAI își propune să reducă riscurile la care se supun astronauții și să scadă dramatic costurile de transport și instruire a forței de muncă spațiale prin dezvoltarea unor roboți cu capabilități diverse. Epson va investiga aplicabilitatea tehnologiilor GITAI, inclusiv a soluțiilor de robotică, și se va implica în inovarea acestora oferind expertiză proprie. În plus, Epson va continua să dezvolte parteneriate pentru inovarea tehnologiilor, produselor și serviciilor sale, pentru a contribui activ la o societate sustenabilă.