Enel X se alătură Extreme E ca partner oficial pentru încărcare inteligentă

220

Extreme E a anunțat astăzi că Enel X – linia inovatoare de afaceri a grupului Enel – este partener oficial pentru încărcare inteligentă. Enel X va furniza tehnologia de încărcare, JuicePump 40 Race Edition, pentru a alimenta SUV-ul complet electric al campionatului numit ODYSSEY 21.

Enel X are rădăcini puternice în industria energetică, cu accent pe sustenabilitate, digitalizare și inovare. Pe măsură ce peisajul energetic complex din întreaga lume se schimbă, compania dezvoltă și execută strategii energetice personalizate prin care organizațiile și consumatorii să aibă puterea de a lua măsuri practice cu scopul de a reduce emisiile de carbon.

Enel X are un angajament puternic în sectorul motorsportului de a dezvolta și testa tehnologii avansate, făcând sportul cu motor mai sustenabil, menținând în același timp același nivel de performanță și siguranță.

Alejandro Agag, fondator și CEO al Extreme E, a declarat:Extreme E și Enel X împărtășesc un obiectiv comun legat de utilizarea vehiculelor electrice în lume. Vrem să le demonstrăm calitățile prin acest sport iar Enel X lucrează la soluții inovatoare pentru a putea încărca aceste vehicule în cel mai sustenabil mod posibil. Sunt încântat că vom folosi expertiza aceasta la X Prixs în calitate de partener oficial pentru încărcare inteligentă al Extreme E, demonstrând în continuare modul în care electrificarea avansează – o mișcare pe care trebuie să o sprijinim cu toții dacă dorim să reducem emisiile globale de carbon și să protejăm planeta noastră.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: „Rolul nostru de partener oficial pentru încărcare inteligentă al Extreme E este o confirmare suplimentară a angajamentului nostru de a depăși granițele inovării tehnologice în mobilitatea electrică. Oferind infrastructura noastră de încărcare pentru o astfel de competiție de curse extreme, putem demonstra că mobilitatea electrică nu are limite, reprezentând una dintre cele mai bune modalități de a combina sustenabilitatea și inovarea care să conducă tranziția energetică. În plus, Grupul Enel este încântat să contribuie la campionat prin Fundația Enel, care a fost unul dintre partenerii științifici fondatori ai Extreme E în iulie 2020.

Enel X a fost recent declarată drept una dintre cele mai inovatoare companii din lume în 2021 de către prestigioasa companie Fast. A fost recunoscută pentru soluțiile sale inteligente de încărcare pentru vehiculele electrice, inclusiv JuiceEco și JuiceNet Green, care încarcă vehiculele electrice cu energie curată.

Extreme E este un sport al cărui scop este de a evidenția impactul schimbărilor climatice în unele dintre cele mai îndepărtate zone din lume, de a promova adoptarea vehiculelor electrice pentru a deschide calea către un viitor cu emisii reduse de carbon și de a oferi o platformă mondială de egalitate între sexe pentru sportul cu motor.

Întrucât 30 la sută din emisiile globale de carbon provin din transporturi, Extreme E consideră că își poate folosi platforma mass-media puternică pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care ne confruntăm și necesitatea de a acționa acum pentru a ne proteja viitorul.

Seria de curse sportive urmărește nu doar să crească gradul de conștientizeze asupra acestor probleme, ci și să sublinieze pașii practici pe care toți îi putem face pentru a reduce amprenta de carbon prin intermediul Extreme E Count Us In Challenge. Aceasta  lansează o provocare fanilor de a lua măsuri pentru a reduce amprenta de carbon și de a determina guvernele, orașele și companiile să accelereze măsurile pentru a combate schimbările climatice.

Următoarea oprire din calendarul de cinci evenimente Extreme E este Arctic X Prix de la Kangerlussuaq, Groenlanda, care va avea loc în perioada 28-29 august, unde vor concura nouă echipe. Evenimentul va evidenția efectele devastatoare ale încălzirii globale asupra stratului de gheață din Groenlanda.