Dozele din aluminiu se transformă în opere de artă la Promenada Mall

1089

Implicat în promovarea unui stil de viață sustenabil, Promenada Mall își propune în această vară să le arate vizitatorilor că reciclarea se poate transforma în artă. Astfel, începând cu 1 august, centrul comercial este gazda unui inedit festival de reciclare creativă – Can Art&Design Festival.

Până pe 13 august, clienții Promenada vor putea descoperi o lume a artei sustenabile, prin care artiști locali vor demonstra cum banalele doze de aluminiu pot lua forma unor opere de artă celebre. Printre tablourile prezente la expoziție, vizitatorii vor putea admira creații ca reinterpretarea lucrării „Sărutul” (Klimt), portretul lui Salvador Dali, dar și alte lucrări precum Poem Dadaist sau Zâna Reciclina.

Can Art&Design Festival încurajează un comportament sustenabil și își dorește să atragă atenția asupra importanței dozelor de aluminiu ca material reciclabil. În cadrul fiecărei ediții, dozele de aluminiu folosite sunt transformate în obiecte sau proiecte creative.

Mai mult, expoziția va fi inaugurată cu un live demo pentru vizitatori. Clienții sunt invitați, pe 1 august, între orele 13:00 și 14:00, să descopere cum sunt refolosite în timp real dozele de aluminiu pentru a crea artă. Demonstrația va fi oferită de artistul Angelin Stanciu, unul dintre câștigătorii ediției precedente a concursului.

Sustenabilitatea ca o artă
Competiția, ajunsă la a șaptea ediție, are scopul de a atrage atenția asupra importanței reciclării dozelor de aluminiu. De-a lungul edițiilor precedente, artiștii din România le-au refolosit de-a lungul pentru diverse proiecte creative, cum ar fi ceasuri, sacoșe, obiecte hand-made sau corpuri de iluminat.

Expoziția Can Art Design Festival este organizată cu sprijinul Asociației Alucro și Organizației Reciclad’OR și poate fi vizitată gratuit între 1 și 13 august, în intervalul 10:00 și 22:00, la nivelul 1, în zona H&M, intrare Calea Floreasca.