Cupa Teamfight Tactics Star: o șansă pentru cei mai buni jucători din România și Europa Centrală

270

Gamerii români au șansa să se lupte cu alți jucători din Europa în cadrul campionatului Teamfight Tactics Star. Competiția europeană dedicată popularului joc Teamfight Tactics din 2020 a fost urmărită cu sufletul la gură de fanii din lumea întreagă.

Cupa Campionatului Mondial TFT: Galaxy a fost câștigată de Double61, un francez de 16 ani, care a demonstrat că scena esports de TFT din Europa reprezintă una dintre cele mai competitive.

Acum, cei mai buni jucători au o șansă de a concura la campionatul european TFT Star împotriva altor jucători din Europa Centrală, Germania, Austria și Elveția. În cazul României, doi dintre cei mai buni jucători vor avea oportunitatea de a se califica în campionat.

Pentru a se califica la turneu, orice jucător va trebui să joace cel puțin zece meciuri ranked, etapă care a început deja. Vor fi luate în considerare poziționările din clasament din data 25.04.2021 la ora 23:59. Toate meciurile care încep înainte de sfârșitul acestei perioade vor fi luate în considerare, chiar dacă se încheie după termenul limită. În caz de egalitate, rezultatele meciurilor jucătorilor vor fi comparate, inclusiv cele mai bune poziții în clasament (primul loc și top 4) și numărul de victorii.

Valoarea premiilor este de 4.000 euro (locul 1), 2.000 euro (locul 2), 1.500 euro (locul 3), 1.000 euro (locul 4) și 350 euro (locurile 5-8).

Campionatul TFT Star începe pe 10.05.2021 și va dura trei săptămâni, iar marea finală va avea loc pe 31.05.2021.

Teamfight Tactics este un joc de multiplayer ce se desfășoară în universul League of Legends. Personajele cunoscute de jucătorii de League of Legends se confruntă în lupte conduse de AI, asemănătoare meciurilor de șah. Jucătorii trebuie să creeze compoziții de personaje și obiecte pentru a câștiga o serie de lupte tip turneu. Opt jucători vor concura în același timp.

TFT este un auto battler, în care jucătorul trebuie să cunoască fiecare personaj și abilitățile sale, să gestioneze resursele și să-și ajusteze compoziția echipei în funcție de cea a adversarilor. Luptele se desfășoară rapid și sunt spectaculoase, întrucât fiecare personaj de pe tablă vine cu propriul set de abilități.