Citylink achiziționează itaxi, cea mai mare platformă de ride-hailing din Moldova

615

Citylink, platforma de mobilitate inteligentă partajată ce are cea mai rapidă creștere din România, anunță astăzi achiziția itaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova.

Potențialul extraordinar al serviciilor de mobilitate inteligentă nu este demonstrat doar de apetitul în continuă creștere pentru economia colaborativă din România, dar este confirmat și de oportunitățile puternice de creștere din regiune. Astfel, este normal pentru Citylink nu doar să-și crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car-sharing  și bike-sharing, ci să se extindă și dincolo de granițe și să achiziționeze un alt lider tehnologic – itaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă și în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovație și încredere, încă din 2012”, declară Igor Grosu, CEO, Citylink.

Tranzacția este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink și reprezintă o bază fermă de acțiune în marile orașe ale Moldovei, precum și în Odessa, Ucraina.

O tranzacție de capitaluri tip equity include și vânzarea acțiunilor comune ale unei companii, nu doar activele. Atunci când are loc o vânzare de acest fel, compania achiziționată rămâne aceeași și doar structura de proprietate se modifică.

Citylink, cel mai mare serviciu de car-sharing din București, a anunțat recent adăugarea unui serviciu de bike-sharing disponibil în Capitala României, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor, la începutul anului 2020. Compania urmărește, de asemenea, și o expansiune geografică, dincolo de București.