Ceasul inteligent ASUS VivoWatch SP ajunge în România

846

ASUS anunță lansarea pe piața românească a noului VivoWatch SP (HC-A05), un dispozitiv de monitorizare a sănătății ce dispune de o pereche de senzori EKG (Electrocardiogramă) și FPG (Fotopletismogramă), ce oferă monitorizarea sănătății și a activității de fitness 24/7.

VivoWatch SP lucrează împreună cu aplicația ASUS HealthConnect pentru telefon, permițându-le utilizatorilor să urmărească ritmul cardiac, exercițiile fizice, somnul și o varietate de alte categorii de sănătate și să monitorizeze și să înregistreze tensiunea arterială într-un mod intuitiv și ușor. Tehnologia exclusivă ASUS HealthAI furnizează sfaturi de sănătate bazate pe măsurători și obiceiurile personale.

Cu ajutorul senzorului EKG, VivoWatch SP măsoară răspunsul simpatic și parasimpatic al organismului și calculează un indice de vitalitate și de relaxare în doar un minut. Indicele de Vitalitate este un scor de rezistență la stres, în timp ce Indexul de Relaxare este un scor al nivelului actual de relaxare sau stres. Cele două scoruri sunt apoi utilizate pentru a calcula un index de armonie corporală, care le oferă utilizatorilor date ușor de înțeles, pentru răspunsul corpului lor la stres.

Cu ajutorul aplicației ASUS HealthConnect, utilizatorii pot vedea informațiile despre presiunea sangvină, ritmul cardiac, exerciții, nivelurile de stres, calitatea somnului și ciclul menstrual în cazul femeilor. ASUS VivoWatch SP urmărește datele de sănătate ale utilizatorului zi și noapte, permițându-i să aibă o imagine completă a sănătății cardiovasculare față de ce relevă măsurătorile ocazionale. Informațiile culese despre exerciții și activitate includ numărul de pași, distanța parcursă, caloriile arse și durata exercițiilor.

Ceasul este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri, oferă până la 14 zile autonomie în operarea normală și acceptă brățări cu deschidere rapidă.

Preț și disponibilitate
ASUS VivoWatch SP este disponibil în România la un preț de aprox. 1599 lei (taxe incluse). Modelul VivoWatch BP a intrat pe piață la un preț de aprox. 899 lei (taxe incluse).

Specificații ASUS VivoWatch SP (HC-A05)

Detalii despre senzori  
Senzori de sănătate Electrocardiogramă (ECG) x 2, Fotopletizmogramă (PPG) x 2
Senzori de activitate senzor de gravitație, GPS, altimetru
Urmărirea sănătății Timpul de tranzit al pulsului, nivelul O2 al pulsului, ritmul cardiac, nivelul de stres, indicele de armonie corporală, calitatea somnului
Urmărirea activităților Durata antrenamentului, caloriile arse, viteza, pașii făcuți, scările urcate, altitudinea atinsă, rută pe hartă, ritmul antrenamentului
Bateria  
Capacitate 200 mA
Autonomie 10 zile (utilizare normală), 14 zile (în modul de economisire a energiei)
Metoda de încărcare Clip de încărcare conectat prin USB
Caracteristici fizice
Dimensiunile ceasului 53,5 x 46,5 x 14,2 mm
Greutate 36 g (fără brățară), 62 g (cu brățara de silicon cu reglare scurtă)
Rezistența la apă 5 ATM
Sistemul  
Sistemul de operare ASUS Health
Viteza procesorului 1.15 GHz
RAM 1 GB
Ecran 1.34″ capacitiv, puternic reflectorizant, LTPS TFT LCD, 320 x 300 pixeli, 262K culori, ecran mereu-pornit
Funcții pre-încărcate ASUS HealthAI, mod antrenament, notificări mesaje, notificări apeluri, alarmă, cronometru, memento pentru medicamente, memento pentru mișcare, memento pentru ciclul menstrual, calibrarea presiunii sangvine
Interfață Wireless Bluetooth 4.2
Metode de intrare interfață tactilă, glisare în 4 direcții
Software  
Aplicație ASUS HealthConnect
Platforme suportate Android 4.4 sau mai nou, iOS 11.0 sau mai nou
Software terț Google Health (suportat prin ASUS HealthConnect)
Accesorii  
Încărcare Clip pentru încărcare, cablu micro USB
Documente Manual, card de garanție
Brățări brățări de silicon de 22 mm de nivel medical: brățară cu cataramă și brățară cu reglare lungă (conectată la ceas) și brățară cu reglare scurtă (în cutie)