Camera revoluționară Alpha 1 marchează o nouă eră în imagistica profesională

489

Sony a anunțat lansarea noii camere inovatoare mirrorless Full-frame Alpha 1, afirmându-și angajamentul de a fi lider în industrie, prin combinația de noi caracteristici inovatoare.

Cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și, în același timp, cea mai inovatoare cameră foto pe care Sony a lansat-o vreodată, Alpha 1 combină rezoluția înaltă și performanța de mare viteză la un nivel care nu a mai fost atins niciodată până acum în lumea camerelor digitale. Cu un nou senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS™ de 50.1 megapixeli, până la 120 calcule AF/AE pe secundă, înregistrare video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 și multe altele, modelul Alpha 1 le va permite creatorilor să capteze imagini pe care nu le-au putut surprinde până acum.

Ne ascultăm întotdeauna clienții, provocând industria să aducă pe piață noi inovații care depășesc cu mult așteptările lor.” a spus Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Alpha 1 depășește toate barierele existente, setând un nou standard pentru tot ceea ce creatorii pot realiza cu o singură cameră. Ceea ce ne încântă cel mai mult – mai mult decât caracteristicile extinse ale produsului – este capacitatea camerei Alpha 1 de a surprinde imagini care nu au mai fost captate până acum. Această cameră deschide o nouă lume în ceea ce privește posibilitățile creative, transformând în realitate ceea ce până acum era imposibil de realizat.”

Senzorul de imagine nou dezvoltat este construit cu memorie integrată și este asociat cu un procesor de imagine BIONZ XR îmbunătățit, ceea ce îl face capabil să ofere imagini de 50.1-megapixeli la fotografierea în rafală la un număr uimitor de 30 de cadre pe secundă și până la 120 calcule AF/AE pe secundă. Capabilitățile de fotografiere ale modelului Alpha 1 sunt îmbunătățite și mai mult de un vizor electronic OLED cu 9.44 milioane de puncte Quad-XGA, cu o rată de reîmprospătare de până la 240 de cadre pe secundă (FPS), care asigură fotografierea fără efect de blackout. În plus, pentru prima dată pe o cameră din seria Alpha, este disponibilă înregistrarea clipurilor video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0. De asemenea, modelul Alpha 1 este capabil de înregistrarea în format 4K 120p/60p pe 10 biți 4:2:2 și se include matricea de culoare S-Cinetone. Noua cameră Alpha 1 oferă și funcționalități care îi susțin pe profesioniștii din domeniu, asigurându-se un flux de lucru mai rapid, inclusiv viteză de transfer wireless FTP de 3.5 ori mai mare și multe altele.

Preț și disponibilitate
Camera mirrorless Full-frame cu obiective interschimbabile Alpha 1 va fi disponibilă în Europa începând din martie 2021, la un preț aproximativ de 35300 RON.