Bolt România încheie un parteneriat cu 4mind Benefits pentru a oferi angajaților beneficii pentru susținerea sănătății emoționale

579

În condițiile în care 1 din 6 adulți din țările UE sunt afectați anual de o problemă de sănătate psihică, start-up-ul 4mind Benefits pune sănătatea mintală și echilibrul emoțional într-o noua paradigmă.

Fondatorii acestui start-up aduc în România ideea – deja foarte răspândită în țările vestice – că toți angajații ar trebui să aibă acces gratuit la servicii de menținere a sănătății mintale, așa cum au de exemplu la cele de sănătate fizică. Ei susțin că, datorită faptului că psihicul are extraordinara capacitate de a evolua permanent pe parcursul vieții, focusul trebuie re-centrat pe prevenție și îngrijire în loc de tratament. Iar, la fel ca și în cazul sănătății fizice, prevenția apariției afecțiunilor este mult mai simplă și mai ieftină decât tratarea lor.

Orientată spre companii, platforma 4mind.ro oferă abonamente foarte accesibile oricărei organizații. Acestea includ servicii diverse, prin care angajații sunt încurajați să aibă grijă de sănătatea lor mintală și să rămână echilibrați emoțional. Astfel, pentru doar 10 lei pe lună plătiți de companie, angajatul are acces la 4 sesiuni anuale individuale de consiliere psihologică și coaching, la un asistent virtual de terapie, la resurse online de autoeducare, precum și la webinarii susținute de specialiștii din rețeaua 4mind. Cum mediul de lucru este considerat de o bună perioadă de timp a fi unul dintre principalele declanșatoare ale stresului și burnout-ului, accesul la aceste beneficii oricând, oriunde, de pe laptop și telefon, dar mai ales cu garantarea confidențialității, s-a dovedit deja a fi de mare ajutor pentru angajați.

Una dintre companiile care au decis să adauge acest tip de beneficiu salarial este și Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, prezentă și în țara noastră din anul 2016. În permanență preocupat de nevoile angajaților săi, Bolt a fost unul dintre primii angajatorii care a avut inițiativa de a oferi acces gratuit întregii echipe la sesiuni de psihoterapie și coaching, încă din aprilie, din faza pro-bono a serviciului 4mind.

Este o politică generală a companiei noastre să acordăm o grijă sporită angajaților în toate țările în care suntem prezenți. În România avem o echipă tânără, ambițioasă și motivată, pe care ne dorim să o păstrăm atașată de valorile noastre și în cea mai bună formă. De aceea, în momentul în care a apărut criza Covid-19, am îmbrățișat cu toată deschiderea ideea de a ne susține emoțional angajații într-o perioadă cu totul neobișnuită, cu ajutorul specialiștilor 4mind. Am apreciat colaborarea și faptul că au reușit să-i ajute chiar și pe colegii vorbitori de limbi străine, noi având și angajați de alte naționalități. Astfel suntem în măsură să oferim, alături de alte beneficii, abonamentul 4mind tuturor angajaților.” – a declarat Ioana Maxim, Senior People Partner, Bolt România.