Bolt primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC pentru a spori accesul la serviciile de mobilitate pe piețele emergente

358

Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC pentru a spori accesul la serviciile de mobilitate pe piețele emergente.

Bolt realizează un parteneriat cu IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Băncii Mondiale, pentru a promova accesul la serviciile de mobilitate la cerere, în economiile emergente. Serviciile de consiliere și investițiile de 20 de milioane de euro ale IFC vor ajuta Bolt să extindă soluțiile de mobilitate care creează oportunități de câștig, stimulează antreprenoriatul mic și îmbunătățesc accesul la transporturi pe piețele est-europene și africane.

Bolt s-a lansat în Africa de Sud – prima sa piață africană – în 2016. În prezent, compania operează în șapte țări africane, oferind oportunități de câștig pentru peste 400.000 de șoferi parteneri din 70 de orașe de pe continent. Finanțarea IFC va fi direcționată către Europa de Est, inclusiv în Ucraina și piețele africane, cum ar fi Nigeria și Africa de Sud.

În prezent, Bolt testează o nouă categorie de ride-hailing, într-un proiect pilot denumit „Doar pentru femei”, în Africa de Sud – un serviciu nou care dorește să răspundă nevoilor de siguranță și să îmbunătățească serviciile de mobilitatea pentru femei, prin conectarea șoferilor de sex feminin cu pasagerele. IFC va sprijini în continuare obiectivele Bolt de a conecta femeile pasageri și conducătorii auto, îmbunătățind accesul acestora la transportul sigur și accesibil creând noi oportunități economice.

Markus Villig, CEO și fondator Bolt, a declarat:Așteptăm cu nerăbdare parteneriatul cu IFC pentru a sprijini în continuare antreprenoriatul, pentru a promova femeile și pentru a extinde accesul la servicii accesibile de mobilitate, în Africa și Europa de Est. După finanțarea primită de la Banca Europeană de Investiții de anul trecut, suntem mândri că avem instituții importante și strategice care ne sprijină și recunosc valoarea strategică pe care Bolt o oferă economiilor emergente”.

Stephanie von Friedeburg, vicepreședinte al operațiunilor IFC, a declarat:Tehnologia poate și ar trebui să deschidă noi căi de dezvoltare durabilă și de promovare a femeilor. Investiția noastră în Bolt își propune să ajute la exploatarea tehnologiei pentru a iniția o schimbare în sectorul transporturilor într-un mod benefic pentru mediu, creează oportunități de lucru mai flexibile pentru femei și oferă acces la transport mai sigur și mai accesibil pe piețele emergente”.