Bolt anunță extinderea zonei active și dublarea parcului de trotinete electrice din București. Cursele vor avea tarif de 0,40 lei/minut

210

Bolt a dublat numărul de trotinete electrice prezente pe străzile din București, a extins aria activă în care acestea pot fi utilizate și parcate și a redus prețul curselor.

Acum un an, Bolt a lansat serviciul de micromobilitate de închiriere de trotinete electrice pe o suprafață inițială de 38 de km2. În prezent, zona activă în care se găsesc trotinetele ocupă aproximativ 31% din Capitală, adică 68 de km2. Noua zonă se extinde din cartierul Titan până în Militari și din Bucureștii Noi până în Berceni.

Pentru a putea susține cererea tot mai mare și pentru a oferi un serviciu accesibil în toate zonele active, Bolt a dublat și numărul de trotinete puse la dispoziția bucureștenilor. În plus, începând de astăzi, prețul curselor pe minut se modifică: de la 0,60 lei/minut, la 0,40 lei. În urma recentelor investiții și extinderi, compania devine cel mai accesibil furnizor de micromobilitate din Capitală.

Având în vedere faptul că mulți dintre angajații care au lucrat timp de peste un an de acasă se întorc la birouri, Bolt le propune companiilor care au adoptat un sistem de muncă hibrid sau exclusiv de la birou desemnarea unor stații de trotinete chiar la sediile acestora, ca angajaților să le fie ușor să se deplaseze în oraș. La solicitarea companiilor sau a dezvoltatorilor de centre de birouri, stațiile de trotinete se pot desemna inclusiv la gurile de metrou din vecinătatea acestora, pentru cei care trebuie să parcurgă distanțe scurte într-un timp redus.

Călin Leuștean, Manager Micromobilitate Bolt România, a declarat:Extinderea ariei vine ca urmare a deciziei noastre de a oferi o alternativă de mobilitate accesibilă pentru mai mulți oameni, într-un oraș foarte aglomerat, astfel încât aceștia să poată include mijloace de transport sustenabile în naveta lor zilnică. Trotinetele sunt amplasate în locuri frecventate intens precum piețe, parcuri, guri de metrou, magazine, etc., aproape de oameni și de mijloacele de transport pe care aceștia le utilizează.

Sediul nostru este în centrul orașului și observăm personal traficul intens și aglomerația de la primele ore ale dimineții. Majoritatea companiilor revin la munca de la birou și, de aceea, suntem deschiși să facem puncte de preluare și de parcare a trotinetelor electrice oriunde suntem solicitați și unde angajații au nevoie. Momentan, suntem prezenți în București, Cluj-Napoca, Galați, Constanța și Arad, dar ne vom extinde în curând și în alte orașe”.

Trotinetele electrice Bolt sunt construite după un design propriu, al inginerilor Bolt din Estonia, fiind intuitive, practice și rapide. Acționate electric și atingând o viteză maximă de 25 km/h, ele pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,40 lei pe minut. Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. În plus, utilizatorii trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice și că acestea vor fi întotdeauna folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă. La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, în aplicație.

Bolt le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși, precum și cască de protecție atunci când se deplasează cu trotineta.

Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologică, prin adăugarea de vehicule electrice pe platformă. Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii din peste 100 de orașe din 18 țări.