ASUS a lansat patru plăci de bază noi cu chipset X570 cu răcire pasivă

334

ASUS a extins gama sa X570 cu noile plăci de bază ROG Crosshair VIII Extreme, ROG Strix X570-E Gaming WiFi II, TUF Gaming X570 Pro WiFi II și ProArt X570-Creator WiFi.

ROG Crosshair VIII Extreme împachetează cele mai recente inovații ROG într-un format EATX, perfect pentru PC-uri de gaming personalizate sau platforme de overclocking. ROG Strix X570-E Gaming WiFi II oferă caracteristicile esențiale ROG într-o platformă elegantă pentru jucătorii și entuziaștii exigenți. Modelul echilibrat TUF Gaming X570-Pro WiFi II este pregătit să performeze în sisteme de gaming rapide și discrete. Iar platforma ProArt X570-Creator WiFi este gândită pentru creatori de conținut, dezvoltatori și alți profesioniști care au nevoie de stabilitate incontestabilă și conectivitate extinsă.

Aceste noi modele dispun de o răcire pasivă a chipset-ului, performanță energetică îmbunătățită și rețelistică mai performantă. Unele modele includ, de asemenea, conectivitate Thunderbolt™ 4 și funcții de overclocking pentru ca entuziaștii PC DIY, gamerii și integratorii de sisteme să rămână în prima linie a inovației.

ROG Crosshair VIII Extreme și ROG Strix X570-E Gaming WiFi II oferă noul sistem exclusiv ASUS Dynamic OC Switcher pentru cei care doresc să obțină cele mai bune rezultate de la procesorul AMD Ryzen™ în toate tipurile de sarcini de lucru. Până acum, overclocking-ul manual al unui procesor Ryzen însemna maximizarea frecvențelor de ceas ale tuturor nucleelor în detrimentul vitezelor ridicate de boost la sarcini ușoare, care sunt atât de importante pentru capacitatea generală de reacție a sistemului.

Dynamic OC Switcher le permite celor care fac overclocking să beneficieze de tot ce este mai bun din ambele lumi. Atunci când această funcție este activată, plăcile de bază compatibile vor comuta automat între a împinge la limită frecvențele la încărcare ușoară cu AMD Precision Boost Overdrive și frecvențele multi-core la maximum cu setările manuale de overclocking alese de utilizator. Dynamic OC Switcher este disponibil și pe placa de bază ROG Crosshair VIII Dark Hero, lansată anterior.

Includerea BIOS FlashBack™ permite actualizări de firmware cu ajutorul unui stick USB chiar și atunci când nu este instalat un procesor sau o memorie. În plus, software-ul ASUS Q-Fan ajută utilizatorii să ajusteze curbele ventilatoarelor pentru cel mai bun echilibru între zgomot și fluxul de aer. Răcirea este ajutată și mai mult de conectori AIO dedicați și de conectori hibrizi pentru ventilatoare, care pot detecta și lucra atât cu ventilatoare DC, cât și cu ventilatoare PWM. Plăcile de bază oferă un sunet excepțional, datorită utilizării chip-urilor audio de înaltă calitate și a tehnologiei Two-Way AI Noise-Canceling. Iar în ceea ce privește aspectul estetic, iluminarea Aura Sync RGB și conectorii adresabili Gen 2 cu funcții avansate de auto-detecție conferă oricărui build un aspect unic.