Schneider Electric deschide prima școală pentru sustenabilitate

Share

Schneider Electric a anunțat că Școala de Sustenabilitate Schneider Electric este deschisă pentru înscrieri. Cu acces gratuit, platforma digitală oferă o serie de cursuri interactive menite să sprijine companiile și profesioniștii cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a-și îmbunătăți performanțele în materie de sustenabilitate.

Lansată pentru prima dată la nivel intern, pentru a educa angajații Schneider Electric în sprijinirea eficientă a ecosistemului de parteneri ai companiei, programul în trei părți este acum disponibil extern, pentru profesioniști și companii de toate dimensiunile, astfel încât să facă un prim pas către un viitor mai sustenabil.

Acordul de la Paris din 2015 a declanșat o mișcare în întreaga economie pentru reducerea sau eliminarea emisiilor de carbon. Un sondaj recent Gartner a constatat că 87% dintre liderii de business se așteaptă ca procentul cheltuielilor pentru sustenabilitate să crească în următorii doi ani.

Dar, în ciuda acestui angajament tot mai puternic în ceea ce privește decarbonizarea, decalajul considerabil de cunoștințe și competențe rămâne o barieră în calea progresului. În plus, companiile se bazează din ce în ce mai mult pe partenerii cu experiență în domeniul sustenabilității pentru a le sprijini în decarbonizarea operațiunilor.

Schneider Electric operează ca o companie de impact, plasând sustenabilitatea în centrul business-ului pentru a obține un impact pozitiv și de durată asupra planetei și societății. Având Electricitatea 4.0 în centrul programului, Școala de Sustenabilitate susține partenerii în accelerarea acțiunilor climatice pe trei piloni de bază: Strategize, Digitize și Decarbonize.

Recunoscând că majoritatea companiilor mici și mijlocii (IMM-uri) nu au adesea cunoștințele și instrumentele necesare pentru a stabili obiective climatice, pentru a măsura impactul, cum ar fi emisiile de carbon și pentru a evalua și raporta progresul, platforma cuprinzătoare de training este concepută pentru a le sprijini în stabilirea strategiilor de decarbonizare. Pe parcursul a trei capitole, aceasta acoperă o gamă largă de subiecte, de la eficiența energetică și energia regenerabilă până la economia circulară și transportul sustenabil.

  • Capitolul 1: Înțelegerea sustenabilității și a riscurilor implicate [înscrierile sunt deschise în prezent]
  • În primul capitol, participanții vor afla elementele de bază ale sustenabilității, inclusiv știința și jargonul din spatele acesteia și de ce este esențial pentru companii să ia în serios factorii de mediu, sociali și de guvernanță (ESG).
  • Capitolul 2: Descoperiți cum să implementați măsuri sustenabile la nivelul companiei [Lansarea programată în al treilea trimestru al anului 2023]
  • Al doilea capitol se concentrează asupra modului în care IMM-urile pot construi o strategie de decarbonizare, inclusiv informații despre instrumente ușor de implementat care le pot sprijini în decarbonizarea propriilor operațiuni și a clienților lor.
  • Capitolul 3: Valorificați abilitățile sustenabile pentru a crește oportunitățile de business [Lansarea programată în primul trimestru al anului 2024]
  • Al treilea capitol reia cunoștințele cheie și instrumentele învățate pe parcursul programului – de la eficiența energetică la decarbonizare – pentru a sprijini participanții în punerea în practică a teoriei.