Schneider Electric a lansat EcoStruxure Building Operation 2024, platforma de soluții avansate de management și automatizare a clădirilor

Share

Schneider Electric a anunțat lansarea celei mai noi versiuni a platformei sale de top pentru managementul clădirilor, EcoStruxure™ Building Operation 2024. Această versiune aduce îmbunătățiri semnificative față de versiunile anterioare, oferind funcționalități și soluții noi, care sprijină sustenabilitatea și eficiența operațională a clădirilor moderne.

EcoStruxure Building Operation 2024 este o platformă de integrare deschisă și scalabilă, care reunește într-un singur sistem toate datele esențiale despre clădire. Aceasta permite utilizatorilor să monitorizeze, controleze și să gestioneze eficient sistemele de HVAC, electrice, iluminat, securitate, incendiu și energie, asigurând o funcționare optimă a clădirii pe care o dețin sau o administrează, contribuind la creșterea confortului ocupanților și reducerea costurilor operaționale.

The Sustainability Pack/ este una dintre funcțiile noi ale platformei, care ajută administratorii clădirilor șă calculeze impactul acestora asupra mediului. EcoStruxure Building Operation 2024 include acest modul dedicat, care permite gestionarea, vizualizarea și raportarea datelor, inclusiv cele legate de consumul de energie electrica și alte resurse critice (apă, aer, gaz și abur – WAGES), facilitând astfel monitorizarea impactului asupra mediului și creșterea eficienței energetice.

”Datele Comisiei Europene arată că 40% din consumul de energie al UE este generat de clădiri, acestea fiind responsabile și pentru 35% din emisiile de gaze cu efect de seră legate de energie. ”În contextul în care Directiva Europeană privind Performanța Energetică a Clădirilor impune obiective ambițioase statelor membre, cu aplicare în 6-9 ani, primul pas necesar este un sistem de măsurare, control și administrare comprehensiv al consumurilor actuale. Acesta este unul dintre noile beneficii foarte importante pe care le aduce platforma noastră, EcoStruxure Building Operation 2024.”, explică Monica Bucurescu, Building Management Systems Sales Manager Schneider Electric.

Noul modul EV Charging Expert permite integrarea facilă a stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice în sistemul de management al clădirilor, oferind o soluție completă de gestionare a încărcării vehiculelor, într-o manieră eficientă și sustenabilă.

În plus, pentru a răspunde nevoilor variate ale utilizatorilor, Schneider Electric a introdus compatibilitatea cu sistemul de operare Linux, asigurând o flexibilitate sporită și o scalabilitate îmbunătățită a platformei.

Prin suportul nativ pentru OPC UA Client, EcoStruxure Building Operation 2024 permite integrarea și interoperabilitatea cu o gamă largă de sisteme și dispozitive din clădire, îmbunătățind astfel conectivitatea și vizibilitatea datelor.

Noua versiune se concentrează pe accesul rapid la informații critice, creșterea performanței și a eficienței operaționale, precum și pe îmbunătățirea securității cibernetice.

„Într-un context în care costurile cu energia cresc, schimbările climatice devin tot mai acute, iar sănătatea ocupantilor si a cladirilor este o prioritate, profesioniștii din domeniu resimt presiunea de a oferi soluții care să maximizeze eficiența energetică a clădirilor, fără a compromite confortul. Modulul The Sustainability Pack oferă metode eficiente și ușor de utilizat pentru gestionarea contorizării în EcoStruxure Building Operation”, spune Monica Bucurescu, Building Management Systems Sales Manager Schneider Electric.

„Funcțiile încorporate permit centralizarea datelor – resursele măsurate pot fi urmărite și raportate, iar administratorii pot primi alerte atunci când utilizarea resurselor este suspect de mare sau scăzută.”