Qoobiss investește jumătate de milion de euro în Origin, o platformă globală pentru digitalizarea proceselor din orice companie

Share

QOOBISS, companie fintech, orientată către digitalizarea proceselor, specializată în dezvoltarea de soluții de verificare la distanță a identității, folosind mijloace video, investește jumătate de milion de euro în anul 2024 în Origin, o platformă globală inovatoare, pentru digitalizarea completă interacțiunii cu clienții.

 

Programată pentru a fi lansată în perioada imediat următoare, Origin poate fi folosită oriunde este necesară digitalizarea acțiunilor cu clientul, acoperind o gamă variată de industrii, precum cea financiară, de asigurări, medicală și a jocurilor de noroc și oferă o experiență fluidă și eficientă atât pentru business-urile care vor un acces mai rapid și mai facil la clienții potențiali, cât și pentru clienții finali, care pot accesa serviciile de care au nevoie mult mai ușor.

 

Origin este concepută pentru a permite companiilor digitalizarea proceselor esențiale fără a necesita dezvoltare internă extinsă. Platforma permite integrarea unor soluții externe, precum identificarea la distanță, captarea datelor prin tehnologia OCR (Optical Character Recognition), validarea adresei de email și a numărului de telefon, generarea automată de documente, gestionarea șabloanelor, semnarea electronică a documentelor, precum și verificări privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului (AML). Aceste extensii ale platformei permit companiilor să creeze fluxuri de lucru personalizate, adaptate nevoilor specifice fiecărui sector de activitate.

 

De asemenea, Origin permite integrarea cu plugin-uri adiționale, cum ar fi: soluții terțe, baze de date externe și diferite dispozitive, asigurând, astfel, o flexibilitate și scalabilitate ridicată.

 

„Cu Origin, vrem să oferim companiilor o soluție completă și flexibilă, capabilă să creeze, să optimizeze și să digitalizeze orice tip de proces care să le permită îmbunătățirea experienței clienților și optimizarea eficienței operaționale. Origin permite personalizarea tuturor fluxurilor dintr-o companie, toate acestea putând fi realizate cu intervenții minore din partea echipei de dezvoltare. Această platformă globală urmează a fi promovată în Europa, Africa și în Asia de S-E”,  spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS.

Arhitectura platformei este bazată pe microservicii (fiecare componentă a aplicației este dezvoltată și operată ca un serviciu independent) și pe containerizarea de tip Docker (platformă care permite crearea, distribuirea și rularea aplicațiilor în containere. Un container este un pachet standardizat de software care include tot ceea ce este necesar pentru a rula o aplicație: cod, runtime, biblioteci și setări de configurare) asigurând o compatibilitate și o integrare ușoară între diverse medii.

Datorită acestei arhitecturi, fiecare modul este conceput pentru a îndeplini funcționalități distincte, permițând astfel adăugarea sau modificarea serviciilor fără a afecta întregul sistem. Această modularitate sporește flexibilitatea și scalabilitatea, asigurând companiile că platforma poate crește și evolua odată cu afacerea.

Interfața platformei Origin poate fi creată și customizată conform paletei de culori menționată în brand book-ul fiecărei companii. Această personalizare creează o experiență de utilizator plăcută și intuitivă, făcând platforma atrăgătoare, ușor de navigat și de recunoscut, aducând, astfel, un plus de încredere în companiile care o integrează și în serviciile acestora.

„Origin reprezintă viitorul digitalizării proceselor și interacțiunii cu clienții, în multiple industrii de activitate, permițând companiilor să construiască relații solide cu clienții lor în mediul digital, cu un efort minim de dezvoltare”, adaugă Ileana Comănescu.

Origin oferă o reducere semnificativă a timpului și resurselor necesare pentru codarea suplimentară – cu până la 75% mai puțin timp petrecut pentru dezvoltarea internă și o economie de resurse de până la 30%. Aspecte care permit companiilor să se concentreze pe scalarea și extinderea business-urilor.