Gartner: Securitatea cibernetică, strategiile de aplicații, de integrare și cloudul sunt prioritățile tehnologice de top pentru companiile mijlocii

Share
  • Securitatea și managementul riscurilor, strategiile de aplicații și de integrare, precum și infrastructura și operațiunile sunt primele trei priorități tehnologice în 2022 pentru companiile de dimensiuni medii (midsize enterprises – MSE), potrivit unui studiu recent efectuat de către Gartner.
  • Companiile de dimensiuni medii schimbă destinația investițiilor și chiar își sporesc bugetele pentru a-și finanța prioritățile tehnologice de top”, a declarat Mike Cisek, VP Analyst la Gartner. „Cu toate acestea, rata accelerată de schimbare în domeniul securității, infrastructurii, aplicațiilor și ecosistemelor cloud complică selecția de noi instrumente, solicitând liderilor de tehnologie din cadrul acestor companii să operaționalizeze rapid investițiile pentru a le pune în valoare”, a adăugat Cisek.
  • Sondajul Gartner a fost realizat în lunile martie și aprilie 2022 în rândul a 134 de directori IT și lideri IT din cadrul unor companii de dimensiuni medii. Respondenților li s-a cerut să identifice proiectele IT active la momentul respectiv, care se corelează cu prioritățile lor tehnologice de top.

Inflația va afecta bugetele companiilor de dimensiuni medii în 2023

Pe măsură ce liderii de tehnologie din cadrul companiilor de dimensiuni medii se îndreaptă spre perioada de alocare a bugetelor pentru anul 2023, aceștia se confruntă deja cu provocări, inclusiv obstacole de ordin inflaționist și o potențială recesiune economică. Datorită dimensiunii și amplorii operațiunilor lor, aceste categorii de companii sunt adesea primele care resimt efectele inflației și sunt cele mai susceptibile la a resimți impacturi negative pe termen lung.

În 2022 Gartner CEO and Senior Business Executive Survey, 86% dintre directorii executivi ai companiilor de dimensiuni medii și-au exprimat convingerea că va exista o creștere semnificativă a inflației, majoritatea lor anticipând că efectele inflaționiste vor fi resimțite în următoarele 12 până la 36 de luni. Cel mai obișnuit răspuns la inflație în rândul directorilor executivi ai companiilor de dimensiuni medii a fost creșterea prețurilor, urmată de eforturile de optimizare a costurilor.

„În mod istoric, răspunsul la incertitudinea economică a fost reducerea costurilor, în loc de promovarea investițiilor noi sau suplimentare”, a spus Cisek. „Cu toate acestea, într-o companie tipică de dimensiuni medii, cheltuielile IT reprezintă în medie 4,7% din veniturile totale, lăsând puțin loc pentru eforturile de optimizare a costurilor”, a completat analistul.

„În vremuri de incertitudine economică, investițiile digitale trebuie să se alinieze la prioritățile de business și să sprijine strategiile de flux de numerar ale departamentului financiar. Companiile de dimensiuni medii pot naviga cel mai eficient în inflație prin raționalizarea portofoliilor lor de tehnologie, investind în același timp în soluții care vor aduce atât angajaților, cât și clienților beneficii financiare sau de productivitate IT,” a subliniat Cisek.