Companiile mari se luptă cu provocările generate de transformarea digitală accelerată și adesea haotică, riscând scăderi în venituri și competitivitate

Share

Migrarea către platforme tehnice unitare și adoptatea AI pot fi soluția, a fost concluzia primului eveniment organizat în România de către compania americană ServiceNow împreună cu partenerul local, Devhd  

La 4 ani de la debutul pandemiei COVID, moment care a declanșat o cerere nemaîntâlnită pentru servicii digitale, companiile se confruntă cu provocări noi, determinate tocmai de acest proces accelerat și uneori haotic al digitalizării operațiunilor pe multiple paliere.

Importanța tot mai mare a serviciilor digitale, problemele rezultate din utilizarea acestora într-un ritm mult mai intens decât înainte de 2020, descentralizarea echipelor IT, modul de lucru hibrid, dar și utilizarea a zeci sau chiar sute de instrumente tehnologice disparat care, în general, nu interacționează unul cu altul, sunt cauzele provocărilor cu care se confruntă companiile indiferent de domeniul sau geografia în care se află.

Mai mult, cerințele de digitalizare și automatizare pe care le au acum companiile depășesc capacitățile personalului lor tehnic, și implică alocarea de resurse suplimentare. Acest aspect a fost subliniat de reprezentanții ServiceNow în cadrul primei lor prezențe la un eveniment organizat în București împreună cu compania parteneră, Devhd. Workshop-ul a reunit profesioniști din domeniul IT, manageri și reprezentanți ai companiilor interesate să afle mai multe despre modul în care ServiceNow poate contribui la optimizarea și unificarea operațiunilor și serviciilor IT.

Dacă nu investesc susținut în această direcție, 92% dintre companii vor deveni mai puțin competitive, 52% vor pierde bani sau reputație, 93% nu vor putea ține pasul cu schimbările.

Care ar fi soluția? “78% dintre companii la nivel global au început procesul de transformare digitală în pandemie. Companiile, mai ales cele de dimensiuni mari, cu mii de angajați, deja se confruntă cu provocări operaționale cauzate de procesul accelerat de migrare către digital și trebuie să ia în calcul atât utilizarea pe termen lung a soluțiilor de tip platformă unică cum este ServiceNow, cât și adoptarea instrumentelor bazate pe inteligența artificială. O platformă unică care ajută la gestionarea operațiunilor și activelor tehnologice pe care companiile le-au acumulat în ultimii ani, dar și a diverselor fluxuri operaționale (HR, Customer Service, Risk Management, ESG etc) va aduce un plus de cel puțin 30% în eficiența operațională a companiei și o scădere cu peste 90% a incidentelor consumatoare de timp și de resurse”, spune Adrian Herdan, CEO al Devhd. La workshop-ul cu tema “Service Operations Technology Workshop”, au fost prezenți și Marcin Grzywacz și Michal Socha, din partea ServiceNow.

Evenimentul, organizat în premieră în România, a adus în atenția comunității de profesioniști IT din România beneficiile și relevanța soluțiilor ServiceNow, în special în domeniul Service Operations. Service Operations este o abordare inovatoare care facilitează colaborarea între echipele de servicii și operațiuni IT. Evenimentul și-a propus să prezinte noile funcționalități de GenerativeAI ale ServiceNow și să învețe companiile cum să evite greșelile obișnuite în implementarea CMDB (Configuration Management Database), pașii principali pentru implementarea unei soluții coerente de CMDB care se poate integra cu soluțiile de IT Asset Management în vederea respectării cerințelor de raportare și conformitate.

Devhd este o companie cu acționariat românesc, axată pe soluții de transformare digitală inovativă bazate pe tehnologie ServiceNow, cu o cifră de afaceri care a depășit în 2023 un million de euro. Compania și-a propus pentru acest an o creștere de 25% a veniturilor în România, dar și extinderea operațiunilor pe alte piețe, în paralel cu creșterea echipei de consultanți la nivel național cu cel puțin 20%.