Acer lansează primul Chromebook cu Qualcomm Snapdragon 7c și conectivitate 4G LTE

538

În cadrul conferinței globale next@acer, compania a anunțat primul său Chromebook alimentat de platforma Qualcomm® Snapdragon™ 7c – Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H / CP513-1HL) și Acer Chromebook Enterprise Spin 513. Noile modele reunesc designul ultraportabil cu performanțe rapide și eficiente, durată lungă de viață a bateriei și conectivitate 4G LTE opțională.

Suntem extrem de încântați că putem aduce pe piață primele noastre Chromebook-uri alimentate de platforma Snapdragon™ 7c, cu toate performanțele și eficiența necesare pentru a maximiza beneficiile Chrome”, a declarat James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business at Acer. „Întrucât angajații și studenții lucrează și învață tot mai mult de la distanță și de acasă, Acer oferă soluții care să le răspundă nevoilor – în acest caz, Chromebook-urile sunt suficient de puternice pentru a prelua toate sarcinile zilnice.”

Chromebook Acer Spin 513 este alimentat de platforma Snapdragon™ 7c cu un procesor octa-core Qualcomm® Kryo™ 468 de 8 nm, care oferă multitasking și timp de răspuns superior. În plus, performanța grafică integrată Qualcomm® Adreno™ 618 permite utilizatorilor să se bucure de jocuri online și de videoclipuri. Cu o autonomie de până la 14 ore, noul Chromebook poate funcționa mai mult de o zi întreagă de muncă sau școală.

Noul Chromebook are opțiunea 4G LTE pentru o conectivitate deplină. Acest lucru asigură utilizatorilor posibilitatea de a accesa paginile web, cloud-ul personal, aplicațiile conectate, extensiile și multe altele, pentru a rămâne concentrați pe muncă, școală și hobby-uri, chiar și fără o conexiune Wi-Fi.

Un design elegant și ultraportabil permite utilizatorilor să profite la maxim de noul Chromebook Acer Spin 513, care are un capac din aluminiu rezistent, precum și un ecran cu Corning® Gorilla® Glass și touchpad rezistent la zgârieturi și deteriorări. În plus, ramele înguste permit un raport ecran-carcasă de 78%, care menține accentul pe ecranul tactil IPS Full HD de 13,3 inci al notebook-ului.

Chromebook Acer Spin 513 cântărește mai puțin de 1,2 kg și are o grosime de doar 15,55 mm, cu dimensiuni puțin mai mari decât o foaie de hârtie. Chromebookul oferă opțiunea pentru o tastatură iluminată pentru productivitate completă în multiple scenarii și condiții de iluminare.

O pereche de balamale flexibile la 360 de grade oferă patru moduri de utilizare: modul clamshell pentru utilizare tradițională cu tastatură, tabletă, afișaj și modul tent pentru prezentare sau atunci când spațiul este limitat. În plus, cele două microfoane încorporate permit o recepție mai bună, oferind o claritate superioară a sunetului în timpul conferințelor video sau în chat-urile cu prietenii cu Google Meet și Google Assistant.

Prețuri și disponibilitate
Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H) va fi disponibil în EMEA din luna ianuarie 2021, la prețuri începând de la 429 EUR.
Acer Chromebook Enterprise Spin 513 va fi disponibil în EMEA din luna februarie 2021, la prețuri începând de la 699 EUR.
Acer Chromebox CXI4 va fi disponibil în EMEA din Q1 2021, la prețuri începând de la 569 EUR.
Acer Chromebox Enterprise CXI4 va fi disponibil în EMEA din Q1 2021, la prețuri începând de la 639 EUR.
Boxa inteligentă Acer Halo va fi disponibilă în EMEA din luna decembrie 2020, la prețuri începând de la 119 EUR.